Rusland må udelukkes fra OL

Af mortencrone 48

Hvis ikke russerne i forvejen havde gjort det uendeligt svært at bevare tilliden til den rene sport, gjorde den tidligere direktør for Ruslands antidopinglaboratorium, Grigorij Rodsjenkov, det torsdag. Med påstandene om, at han på sit laboratorium op til Vinter-OL hjemme i Sochi for to år siden havde udviklet en cocktail af doping og alkohol og midt om natten havde haft folk til at bytte om på rene og beskidte urinprøver fra mindst 15 russiske medaljevinder, sendte han endnu et dybt stød efter ikke bare russiske atleter, men elitesporten i al almindelighed.

For hvad er sporten uden troen på den rene konkurrence? Ingenting. Ikke sport i hvert fald. Når fodboldkampe er blevet fixet på forhånd, reduceres de til opvisning. Når bobslædekørere, stangspringere og vægtløftere doper sig, marginaliserer de betydningen af talent og træning og snyder sig til at konkurrere på bedre vilkår end deres modstandere. Det er en underkendelse af sportens idealer og en overflødiggørelse af dens regelsæt og dermed hele eksistens.

Nu er Rusland langtfra den første nation, der tilsyneladende systematisk har arbejdet med at dope sine idrætsfolk, men efter at have vundet medaljekonkurrencen ved Vinter-OL i 2014 blev den tidens med afstand mest effektive. På et tidspunkt, da russiske atleter i forvejen er suspenderet af det internationale atletikforbund, efter at det i november sidste år kom frem, at de i årevis havde været en del af et systematisk dopingprogram, bliver det uhyre svært at se, hvordan Rusland skal blive en troværdig deltager ved kommende sommers OL i Rio.

I dag mødes formanden for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, der er i Moskva for at følge det danske landshold ved VM i ishockey, med repræsentanter for den olympiske russiske komité. I udgangspunktet var der tale om et høflighedsvisit, nu da han alligevel var i landet, men efter de seneste afsløringer vil han opfordre til, at Rusland åbner fuldt for repræsentanterne for det internationale antidopingagentur, WADA, så russiske atleter inden OL bliver testet af uafhængige repræsentanter, og at deres prøver bliver analyseret på neutrale laboratorier. Alene den operation kan være usikker nok til, at det bør give Rusland adgang til OL.

Den Olympiske Komité har de senere år udført et stort arbejde for at sikre demokrati og gennemsigtighed i organisationen og for at skabe et sæt standarder, man kan måle andre idrætsforbund mod. Hvis troværdigheden i det arbejde skal opretholdes, bør suspensionen af det russiske atletikforbund opretholdes, så Rusland bliver udelukket fra OL i Rio. Hvem kan klappe ad en russer, der står øverst på skammelen til sommer helt uden at mærke tvivlen nage? Nej, vel?

Præsidenten for IOC, Thomas Bach, har før vist sig tøvende over for udelukkelse af hele nationer – senest da han besøgte Idrættens Hus i Danmark for et år siden – fordi rene atleter ikke bør straffes på grund af dopede landsmænd. Fair pointe. Spørgsmålet er blot, om ikke både antallet af ofre og konsekvenserne for tilliden til sporten er større ved ikke at udelukke de værste syndere fra OL.

 • Se i øvrigt denne grafik i New York Times, der som det første medie fortalte om dopingafsløringerne. Fascinerende og vanvittigt på samme tid.

48 kommentarer RSS

 1. Af Egon poulsen

  -

  Har vi (EU) ikke provokeret Rusland nok i forvejen? Noget der har påført Danmark og andre lande store tab. Og som har medført farlige spændinger mellem Rusland og Vesten, mellem atommagter! Første og anden verdenskrig blev startet af dumme og skøre politikere. Skal 3. og sidste verdenskrig også startes ved brug af dumme og skøre idéer? Og hvis folk doper sig for at leve op til nærmest umenneskelige krav, kan det så ikke siges at være en privatsag? Eller kunne den tillades under lægekontrol? Er der ikke noget hysteri omkring cykelløbene osv.? Hvad med at lægge løbene om så de var mindre risikable og opslidende, og hvad med lidt længere indlagte pauser?

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  EGON POULSEN – 15. MAJ 2016 0:00: Puttenik?

  Ellers er det elementært, kære Watson: Et kleptokrati, ledet af kleptomanernes stormogul har stjålet deres premier fra andre ærlige udøvere, der på den måde er berøvet belønningen for deres flid. Så ærlig talt: De har ingen plads blandt ærlige atleter, de har gjort totalt grin med dopingkontrollen gennem de sidste 30 år eller mere. Lader man det passere, kan man lige så godt lukke ned for de olympiske lege. Hvis Putin havde bare den mindste anstændighed i livet, meldte han selv fra.

  Og det er ingen undskyldning, at andre har dopet sig. Der er tale om gement tyveri, og det burde straffes som sådan.

 3. Af Egon poulsen

  -

  Ja, hvis dopingkontrollen har været “totalt til grin i 30 år” så lad os da endelig provokere Rusland indtil de går med til at indføre samme kontrol. Lad os endelig have atommagten Rusland som fjende fremfor som ven. Det er nok det klogeste. Lad os da endelig genere dem på alle mulige måder, så de opruster endnu mere, og ender det i krig eller atomkrig, så er det bare ærgerligt. (ironisk ment) EU = Europas undergang, hedder en bog. EU = Europas fjende, hedder en anden bog.

 4. Af Niels Peter Lemche

  -

  EGON POULSEN – 15. MAJ 2016 8:27: Jo, du er helt sikker en Putinklakkør. Taktikken er den gamle. Nu truer du med A-våben; men hvad har du gang i? Det her handler om sprøjter og sport. Hvad er det dog for et forrykt univers I beskæftiger jer med derovre? Men din hurtige opdukken her viser blot, at Putin er desperat pga. det forestående prestigetab i Rio. Men så kan de russiske steroidesække jo undgå smitte med den der ZIKA-virus, eller hvad den nu hedder. Tænk positivt!

 5. Af Egon poulsen

  -

  Hvis man ikke kan se at det er uklogt at presse og irritere Rusland ved at lade EU og NATO trænge sig på i Ukraine, ved at pålægge Rusland restriktioner der også har skadet dansk eksport, landbrug og velfærd, ved at undlade at samarbejde ang. bekæmpelsen af dødskulten IS-IS, så er man måske en uklog ignorant eller radikal agent? Her står jo meget mere på spil end noget sport.

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  EGON POULSEN – 15. MAJ 2016 9:01: Ærlig talt, hvor desperat er din herre og mester. Selv denne blog om doping skal forvandles til noget sporten helt uvedkommende.

  Men det eneste du viser, er hvor vigtigt det er, at formene Rusland adgang til OL.Vil I bruge bomber for at komme med?

  Og så kan andre tage over.

 7. Af Hans Madsen

  -

  Krigsnationen Danmark skal udelukkes fra OL! Det høre ikke hjemme, at det sportslige udugelige land med alle sine bomber i 10 kms højde mod civile skal være i OL med mere civiliseret lande!

  Som Rusland, USA,UK må Danmark udelukkes.

 8. Af Ulla Jensen

  -

  Som radikal kloak klappere, har npl kun personangreb at spille på!

  Ikke et argument i sigte nogensinde.

 9. Af Niels Peter Lemche

  -

  HANS MADSEN – 15. MAJ 2016 10:14: Ja I/du er ret desperate ovre på det lille kontor i Moskva, eller hvor det nu er I gemmer jer. Hele tiden forsøger I at klare jer uden om med jeres afledningsmanøvrer, der skal dække over det faktum, at russisk sport er én stor dopingbule. Dit indlæg er jo uden nogen som helst relation til emnet. Men jeg har på fornemmelsen, at man kan studere jeres ‘taktik’ i enkeltheder ved at følge progressionen i jeres rablerier.

  Og jo, min påvisning fra forledenaf hvilken type navne, I anvender som pseudonymer, holder så sandelig: God danske avne som Egon Poulsen og Hans Madsen. Kunne I ikke være lidt mere opfindsomme.

  Hvor var det godt, I ikke vandt melodigranpris i aftes!

 10. Af Ulf Timmermann

  -

  Berlingeren totalopruster – nu også med sport. Hvilken kontrast til de “5 små Skandinavere”, der netop har været i audiens hos Paven i Washington i Katedralen “Det Hvide Hus” .

 11. Af Michael Bendtsen

  -

  Niels Peter Lemche
  “Et kleptokrati, ledet af kleptomanernes stormogul har stjålet deres premier fra andre ærlige udøvere, der på den måde er berøvet belønningen for deres flid. Så ærlig talt: De har ingen plads blandt ærlige atleter, de har gjort totalt grin med dopingkontrollen gennem de sidste 30 år eller mere. Lader man det passere, kan man lige så godt lukke ned for de olympiske lege.”
  Så det er kun Rusland som benytter doping. Er det en joke?
  Så skulle INGEN rekord fra 1970 – 89 være brudt den dag i dag. Med mindre?

  ” Men din hurtige opdukken her viser blot, at Putin er desperat pga. det forestående prestigetab i Rio. Men så kan de russiske steroidesække jo undgå smitte med den der ZIKA-virus, eller hvad den nu hedder. Tænk positivt!”

  Hvor har du dog lært at formulere dig så adækvat om idræts kvinder som steroidesække ? Og har du set og hørt om de skavanker zika virus medføre mod børn, men det er måske ok hvis barnet kommer fra Rusland?

  “Ærlig talt, hvor desperat er din herre og mester. Selv denne blog om doping skal forvandles til noget sporten helt uvedkommende.”

  Lidt som steroidesæk, zikavirus og din Herre og mester???

  Du plejer at være den fornuftige blandt diverse blogger på Berlingske når det kommer til religion og andre spørgsmål…. Men jeg har opdaget, at du lider af Russer skræk som de andre lider af skræk for muslimer og hvad er forskellen.?? Vi er alle mennesker på godt og ondt med forskellige opfattelser og forståelse af den verden vi lever i….
  TÆNK POSITIVT 🙂

 12. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  @ Lemche
  Det virker som om du omsider har sluppet enhver forbindelse med virkeligheden i din paranoide rus og russerbashing. Du har været på vippen længe. Jeg tror ikke, at du kun har glemt dine piller – men har du? Jeg er bange for, at det er noget meget værre – noget definitivt – terminalt. Du har jo tidligere haft lyse øjeblikke, men det er længe siden.

  Selvfølgelig skal Rusland ikke udelukkes fra noget, for at gøre noget som alle gør, selvom amerikanerne og andre er dygtigere til at skjule det. Det er klart, at russer- kommunist- og Putinhadere vil forlange sanktioner. Det vil I altid. Andet ville også være mærkeligt, men man skal nok tage oplysninger om Rusland med et gran salt, når de er produceret i USA. Man prøver at genbruge hele CIAs koldkrigspropagandateknik med de sædvanlige hele og halve løgne.

  Det virkede fremragende dengang. Hele verden blev taget ved næsen. Hvis det ikke var, fordi Gorbatjov fandt Reagans julelege for barnligt cowboyske og stoppede legen, havde vi fået en ny storkrig eller stadig levet med amerikanernes højt elskede kolde krig. Nu prøver amerikanerne igen med indblandingen i sportslige og europæiske indre anliggender, hvor USA absolut intet har at gøre.

  Hvornår får vi et europæisk lederskab, der har rygrad til at sende USA på aftægt hjemme i staterne, hvor de ikke kan skade os og verden mere, end de har gjort. Skån ryggen. Den tåler logren ret meget længere.

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  Det er interessant at iagttage progressionen i modstandernes forsvar/angreb:

  1) et flæbende indlæg fra “Egon Poulsen”: Det er så synd for Rusland…
  2) truslen om, at Rusland er en atommagt i svaret til mig fra samme pseudonym
  3) en henvisning til, at Danmark og USA bomber, ergo skal de også udelukkes, fra pseudonymet “Hans Madsen”
  5) personlige angreb på dem, med en anderledes mening, i dette tilfælde fra pseudonymet JVM.

  Sagen er jo blot, at dimensionerne af den russiske dopingaffære får FIFAs problemer til at ligne noget i børnehaveafdelingen. Og truslen om udelukkelse gør ondt på den prestigesøgende diktator øverst i systemet.

  Men jeg venter spændt på de næste pinde.

 14. Af georg christensen

  -

  Russerne må udelukkes fra OL?.

  En mere latterlig udtalelse må der søges længe efter.

  Skal cykelrytterne, fodboldspillerne, skal alle “sports udøvere” nu også udelukkes fra OL fordi nogle enkelt individer straffes fordi de som enkeltindivider eller stater udelukkes?.

  NB: Vi ved efterhånden alle, at der overalt foregår DOPING, For, bag og inde på senen, skulle det så være en grund til at indstille alle former for “konkurance”?. Luk øjnene op få redigeret dit indlæg.

 15. Af B. Thøgersen

  -

  En repræsentant med flere pseudonymer eller flere repræsentanter med hver sit pseudonym fra DF, partiet med det tyske forbillede, vender ovenfor situationen i Europa helt på hovedet og anklager EU og NATO for at provokere Rusland. Samtidig nægter de Ukraine retten til selv at bestemme sin egen skæbne. Dermed tillægger de indirekte Rusland ret til at skalte og valte med de omkringliggende lande, hvoraf nogle har været ofre for en brutal og hensynsløs russisk imperialisme i århundreder. Disse undertrykte folk drømmer nu om en bedre tilværelse og vender derfor blikket mod det velstående og frie EU for at få del i denne demokratiske unions fordele. Det kan man ikke fortænke dem i. Rusland har jo udbyttet dem fuldstændig hensynsløst.

  Den russiske nation har aldrig kendt til demokrati eller selvstændigt initiativ. Befolkningen har aldrig kendt andet en Tsar- og kommunistdiktatur, hvorfor den efter Sovjet-diktaturets sammenbrud ikke formåede at hive sig op ved håret på samme måde som de andre østeuropæiske nationer. Derfor lider russerne under et megastort og berettiget mindreværdskompleks, som de forsøger at skjule under et falskt merværdskompleks. Hitlerklonen Putin er lille, grim, småfed og middelmådigt begavet, hvilket har givet ham et mindreværdskompleks mindst på størrelse (areal) med Rusland. Ved snut at spille på russernes mindreværdskompleks har han formået at svinge sig op til at blive godfather i verdens næststørste mafia. Denne kombination af personligt og nationalt mindreværdskompleks er sprængfarlig. Det viste Hitler tydeligt. Rusland har så også allerede annekteret flere områder i Ruslands omkreds med rå våbenmagt (jf. Sudeterlandet og Østrig). Det er aggression og provokation. EU og NATO har reageret meget mådeholdent på disse grove provokationer. Det er derfor fuldkommen grotesk og at rette bager for smed, når fascistklonerne ovenfor anklager Vesten for at provokere Rusland. Til ære for folkeskoleinvaliderne ovenfor: Smeden var skyldig, og bageren fuldstændig uskyldig, men sidstnævnte blev alligevel henrettet.

  Når dertil lægges, at der i Rusland er tale om organiseret statsdoping, er der al mulig grund til at udelukke Rusland fra OL i samtlige discipliner.

 16. Af P. Torbensen

  -

  Ja vi har jo vores Bjarne Riis med flere-amerikanerne har Lance Armstrong som fik frataget alle sine mesterskaber(7)fra Tour de France,samt Italien med flere.Der er vist nok ikke mange lande som kan deltage i OL,hvis vi skal bruge kriterierne for Rusland.som argument.

 17. Af Ulf Timmermann

  -

  Ser faktisk frem til en adskillese af “We Are The World” Vesten – og Resten af Verden. Så for min skyld ingen alarm. Lyset for enden af Tunnelen er denne adskillelse. End of the story. Ikke at forveksle med “Historiens Afslutning”.

 18. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hvis doping ikke eksisterer, gider vi ikke se sport mere, og denne sørgelige udmelding opstår nemlig fordi vi kun higer efter rekorder konstant, og da gårsdagens rekorder nok alle er skabt med skub i ryggen, bliver den rene sport ynkelig.
  Doping / lægekunst , kan aldrig forhindres, se bare hvor mange penge fodbold genererer når en spiller lokkes med 564 millioner kr for at skifte klub, og netop disse fodboldkampe hvor spillerne løber banen rundt i 90 minutter, uden endda at blive trætte, er nok ikke Økologi.
  Politisk skal Rusland fratages fodbold WM, og jeg venter spændt.
  Hvor findes grænsen? Finn Vig

 19. Af Arly Thøgersen

  -

  De. To unge damer har en kvik og frisk skrivestil. Modsat den mere gumpetunge NPL kontra Knark som har en letflydende pen der danser lystig
  Og hvorfor disse angreb på Rusland kunne NPL ikke bare passe sine ceremonier og kalot og lade fredelige mennesker passe sig selv

 20. Af Niels Peter Lemche

  -

  ARLY THØGERSEN – 15. MAJ 2016 14:22: Vi er stadig ikke nået udover stadie 5 ovenfor. I må se at oppe jer!

 21. Af Ivo Santos

  -

  Jeg gætter på at rusland er dårligere til at skjule doping end i forhold til både usa og europa. For ærlig talt skulle man udelukke alle de lande hvor doping finder sted så kunne man ligeså godt starte med at udelukke 99 procent af de lande som deltager ved OL.
  Jeg gætter på at man skal til hele vejen til nogle af de fattige afrikanske lande, hvis man skal finde lande hvor doping næsten er ikke eksisterende eller hvor niveauet af doping ikke er kommet længere til amatør stadiet.

  Det kunne da ellers være sjovt hvis hvis seerne boykottede OL, så kunne det måske være der skete noget, men hvem ved!!…..

 22. Af Poul. A Mortensen

  -

  Niels Peter Lemche
  “Sagen er jo blot, at dimensionerne af den russiske dopingaffære får FIFAs problemer til at ligne noget i børnehaveafdelingen. Og truslen om udelukkelse gør ondt på den prestigesøgende diktator øverst i systemet.
  Men jeg venter spændt på de næste pinde.”

  Ingen vinder uden brug af doping..
  Man har brugt doping siden 60erne i alle store idræts nationer.
  USSR
  USA
  DDR
  BRD
  var de største forbruger af ilegalestoffer og lægevidenskaben har infiltreret hele sportens verden siden dengang. Hvilket du burde vide gælder for alle.
  Jeg har enda læst, at man i cykelløb har benyttet en motor gemt i stellet.
  ( det blev dog opdaget)
  Man gemmer i dag prøverne på alle vinder for senere, at kunne analysere dem og med tiden bliver dopingkontrollen bedre og bedre. Bare tænk på Lance Armstrong som man først fangede mange år senere. Han var længere fremme end dem som skulle kontrollere ham.
  ps. Doping industrien er stadig længere fremme end Dopingkontrollen og hvorfor mon det?

 23. Af Poul. A Mortensen

  -

  Niels Peter Lemche
  “Og det er ingen undskyldning, at andre har dopet sig. Der er tale om gement tyveri, og det burde straffes som sådan.”
  Lige ret for Loke som for Thor.
  Enten udelukkes alle nationer som benytter doping eller ingen..
  Det kaldes på pænt danskfor Dobbeltmoral.

 24. Af Niels Peter Lemche

  -

  Og som kom pind

  6) Når alle andre slipper godt af sted med det, hvorfor så ikke os?

  Kunne være et argument, men det hænger, fordi der åbenbart er tale om en systematisk doping næsten i den gamle DDR-stil (dårlig idé ovenfor at trække DDR ind i diskussionen). Dvs. vi er tilbage til dimensionerne.

 25. Af Bonde Jokker

  -

  Bjarne Riis bør hyldes ! Den mand kan cykle! Huraaahhhhh..alle de andre er forkerte og VI danskere VI er geniale !!!!!!!!!!!

 26. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche dog.
  Du burde overveje at stoppe dine aktiviteter her i spalterne. Det er længe siden, om nogensinde, du har bidraget positivt til debatten. Vi andre kan konstatere, at du formulerer dig stadig mere usammenhængende.

  Vi har det klare indtryk, at din senil demens har nået et fremskredent stadium. Stop skribleriet som ingen har glæde af og imødese afslutningen i god ro og orden. Du har haft din tid – glæd dig over det og glæd os andre. Hold op.

 27. Af Jytte Spasmen Kolort

  -

  Jeg kan bedst lide boksning. Alt andet sport er for svanser. SÅ ER DET SAGT!

 28. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 15. MAJ 2016 21:40: Ja, det var pind 5 ovenfor: De personlige angreb. Jeg må indrømme, at I derovre i propagandafabrikken har travlt. Det må virkelig være noget, der rammer jer hårdt, eller snarere jeres herre og mester.

  Men jeg vil ikke gøre jer den glæde at holde op. Jeg har lige noteret, at NATO er ved ar bygge en organisation op til at imødegå jeres afsindige propaganda. Interessant. Jeg går ud fra, at I er klar over, at I er afsløret. I er ikke engang gode nok til at være morsomme.

 29. Af Poul. A Mortensen

  -

  Niels Peter Lemche
  “Kunne være et argument, men det hænger, fordi der åbenbart er tale om en systematisk doping næsten i den gamle DDR-stil ”

  Skal jeg forstå det sådan, at kun når forbundet er indblandet skal det forbydes?
  USA havde systematisk doping på programmet hos deres vægtløfter og bryder under mange Olympiske lege. Alle atleter kender til og benytter doping man behøver kun, at se på deres tider og resultater. Bliver de gamle rekorder ikke konstant slået af de nye udøvere, selv de gamle DDR rekorder er slået og vi ved de brugte doping.
  Selv Vest-Tyskland vandt WM i fodbold i 1974 på doping.

  All doping er en skandale, men en realitet……

 30. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Der er to muligheder. Enten er du en ufattelig dårlig klon af den charmerende Lemche, som vi alle holdt af, eller også er du det nu dybt retarderede senil demente vrag, der ikke længere er i stand til at udtrykke sig sammenhængende. Du kan ikke være den begavede person vi kendte engang.

  Det er sørgeligt men sandt, ligesom det er sandt, at ingen nogensinde vil kunne opbygge en løgne- og propagandafabrik på niveau med CIAs. Når du i fuldt alvor kan mene noget andet, må du have været udsat for et alvorligt fysisk pres i kældrene i Langley. Søg nu læge. Måske er der en rest af fornuft, der kan reddes. Jeg tvivler men prøv alligevel. Man skal ikke bare give op.

 31. Af Ulf Timmermann

  -

  Glem det, Vesten, glem Jeres Troldværk, at I magtfuldkomment har noget på Resten af Verden, Jeres skide Moralprædikerne, Jeres Boykotter, Jeres Orange Revolutioner og Militære Interventioner. Jeres “Historiens Afslutning”.

 32. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 15. MAJ 2016 22:29: Jeg gad vide, om det ikke er dig selv, der er ude i et ærinde, du alligevel ikke rigtig tror på. Der er mange bevidste fejllæsninger i dit og flere andres bidrag, det vi i min verden har lært at kalde ‘misprissions’, f.eks. at jeg har sammenlignet jeres lille kontor med CIA, som jo først og fremmest ikke er et propagandakontor, hvad du godt selv ved. Men du slynger om dig med påstande, sikkert fordi din herre og mester desperat prøver at finde en vej ud af suppedasen. for det ville være et forfærdelig prestigetab, hvis forslaget om simpelthen at udelukke Rusland blev gennemført (jeg tror det dog ikke: IOC har alle dage været en vatnisse-organisation).

  Og så alle de henvisninger til historien: Jep, og måske der er nogle af jer, der husker Knud Enemarks død i Rom, og andre lignende dødsfald. Og så er der Bjarne, der kørte ‘på den store klinge’! Nej, det gjorde han ikke, han kørte på den store sprøjte.

  Men alt det er historie, vi er i nuet, og der svindles hele tiden. Men bliver det organiseret så at sige efter en DDR-model, så kan man jo ikke gøre meget andet end at udelukke de pågældende forbund. Det skete for Kinas svømmere for ikke så mange år siden.

  Jeg kan ikke tro, at Putin med sin dyrkelse af det maskuline, er særlig begejstret for dopingen og dens omfang.

 33. Af A.H. Andersen

  -

  Måske skulle vi begynde med at forbyde al den fidele tv-dækning af Tour de Apotheque?
  Sportsredaktøren går med sit tåbelige krav om udelukkelse af Rusland chefredaktionens ærinde: Hvis ikke Rusland selv kan provokere os, må vi provokere russerne, så vi kan få en ny kold krig. Så har vi nemlig endnu en begrundelse for at skære ned på velfærd og bruge flere penge på uduelige IC4-fly, på droner, der ikke virker og på mandskabsvogne uden ordentlig pansring.
  Hvis sportsredaktøren satte sig lidt ind i tingene, ville han opdage, at man ikke kan få OL-medaljer i fx atletik uden at dope sig. Det gælder amerikanere, det gælder russere, og det gælder alle andre.

 34. Af Jens Christian Bisgaard

  -

  Det bliver fremført som undskyldning for den omfattende doping af Russiske sportsfolk at andre atleter også har brugt doping.

  Men det væsentlige i denne sag, er at det er den Russiske stat der har støttet og medvirket til denne handling. Det er totalt acceptabelt, at en stat medvirker til systematisk doping af sine sportsfolk.
  De Russiske klakører fremfører så, at man ikke må kritisere Russerne, idet de bare bliver vrede og fornærmede og truer indirekte med krig.
  Det er et lumpent forsøg på at knægte ytringsfriheden og det er tankevækkende, at hver gang nogen tillader sig at kritisere den Russiske stat, så kommer der en række trusler, i stedet for man prøver at svare seriøst på kritikken.
  Det bliver fremført, at man ikke må provokere russerne.
  Hvor mange løgne historier skal vi høre på fra Russisk side, før vi reagerer ?
  At danske statsborgere støtter Rusland i den sag, er til at få kvalme af.

 35. Af Ulf Timmermann

  -

  Bisgaard, ingen har da fremført “undskyldninger”. Se at få styr på dit danske, inden du blander dig i debatten. Du minder mig om den her “Glem Aldrig Kvindekampen”, da den startede for 46 år siden, hvis du bejaede, at du “forstod” dem, jublede de med et “jamen, så er vi jo enige”. Please, altså.

 36. Af j b

  -

  Tja, bom, bom.
  Sammen med Kenya og Etiopien..?
  Zika, zika for Mucki-menschen.

 37. Af Poul. A Mortensen

  -

  JENS CHRISTIAN BISGAARD
  Hvem er staten i dette tilfælde? Højest sandsynligt er det det russiske Atletiske forbund som hjælper deres udøvere i, at blive dopet.
  Hvad er forskellen på om det er et privat firma med statens tilladelse eller staten selv(forbundet) som systematisk doper sine udøvere?
  Er du af den opfattelse, at intet forbund i vesten kender til systematisk doping af deres atleter?

  “De Russiske klakører fremfører så, at man ikke må kritisere Russerne, idet de bare bliver vrede og fornærmede og truer indirekte med krig.”

  Man må gerne kritisere Rusland som jeg læser det hvilket kun er korrekt men, at nogle påstår Russerne vil i krig på grund af kritik må stå for egen regning. Unødvendig provokationer har ingen brug for. Lige ret for LOKE som for THOR. Enten forbydes alle nationer hvis atleter benytter doping eller ingen.
  Personligt ser jeg ikke atletik (OL)på grund af dårlig sports moral blandt udøverene og at de alle bruger doping.

 38. Af jens christian Bisgaard

  -

  Ulf Timmerman, der er da fremført bort forklaringer og undskyldninger i læssevis på denne debat side.
  Hvad har kvindekampen med det har at gøre ?
  Med hensyn til ret skrivning, så kan du tilsyneladende ikke kende forskel på et komma og et punktum.
  Jeg skal undlade at kommentere, hvad du minder mig om.

 39. Af Niels Peter Lemche

  -

  JENS CHRISTIAN BISGAARD – 16. MAJ 2016 15:22: Easy, du har at gøre med folk, med et ganske godt kendskab til dansk, men så heller ikke mere. Jeg har været efter dem i nogen tid, for de er relativ lette at afsløre. De skriver kun, hvad de får besked på, og de følger et ganske præcist agenda hver gang, som jeg også var inde på her tidligere i dag, da det drejede sig om progressionen i deres indlæg.

  Bare så du ved, hvad du er oppe imod.

  Kommunistiske skolelærere ville Thomas Borgsmid sige.

 40. Af Ulf Timmermann

  -

  Ups, glemte i min opremsning 3:08 Jeres “Pride Parades”.

 41. Af Jens christian Bisgaard

  -

  Til Poul A. Mortensen.

  For at gøre det helt klart, så mener jeg at det er meget kritisabelt med organiseret doping udført af forbund, stater. Herunder også den Danske stat, USA etc.

  Men i dette tilfælde er det den Russiske stat, der er involveret. Det bringer tilsyneladende en række personer på banen, der vil forsvare Rusland for en hver pris, hvor de måske bare skulle sige, at det er kritisabelt uanset hvem, der organiserer det.

  Med hensyn til at nævne krig, så prøv at læse, hvad Egon Poulsen har skrevet.

  Til Niels Peter Lemche.

  Jeg er generelt enig i dine syns vinkler. Det er godt, at de “kommunistiske skolelærere” ikke står uimodsagt.

 42. Af E Nielsen

  -

  Jeg tror at alle der dyrker sport på eliteniveau benytter sig af en eller anden form for stimulans.
  Noget af det er lægeordineret og derfor legalt, noget befinder sig i en gråzone og er delvist legalt, og så er der det der er forbudt.
  Personligt finder jeg det påfaldende at så mange sportsfolk tilsyneladende lider af behandlingskrævende astma.
  Tænk bare på de strabadser en cykelrytter går igennem får at gennemføre de store cykel tours der trækker sig over flere uger -og for en del af dem er det ikke nok med en Tour på en sæson.
  Det tror jeg ikke på kan gennemføres uden at kroppen får hjælp af medicinsk vej.

 43. Af Michael Krogh

  -

  Jeg synes blog indlæggene er forfejlet ift MC’s spørgsmål I artiklen. Hvis vi, som jeg, tror på at en hver konkurrence sport skal renses for snyd og doping (og tilfør gerne flere ressourcer) til dette, så er svaret ligetil.

  Hvis det kan bevises at en enkelt udøver er dopet, så skal han/hun udelukkes.
  Hvis det kan bevises at ledelsen, herunder de respektive nationale forbund systematisk snyder, så skal disciplinen udelukkes.

  Det følger at hvis et lands forbund, Rusland eller andre lands forbund I fx. cykling snyder, så skal landet ikke kunne stille op I den pågældende sportsgren. Og det følger at udelukkelsen er tidsbestemt efter gældende regler.

  Det er min vurdering at det er vanskeligt at bevise at alle forbund (læs: sportsdiscipliner) I Rusland snyder, og dermed skal alle Ruslands atleter ikke udelukkes fra OL, men kun dem der beviseligt har snydt, og hvor det også kan bevises at forbundet/discipline ledelsen har snydt.

 44. Af Helge Nørager

  -

  Da der sidst blev afholdt vinter OL i Norge, var over 50% af verdenseliten i vintersport som deltog, så kronisk syge af astma at de var behandlingskrævende døgnet rundt.

  Dette er selvfølgeligt at gøre tykt grin med dem som har astma, og en forbandet gemenhed, men hvad andet kan forventes af et arrangement styret af de mest korrupte mennesker i verden IOC, hvis ikke alle medlemmer så ganske mange.
  Sidste nyt er at IOC,s medlemmer blev bestukket af Japan, vdr OL der.
  Præsident for det internationale atletik forbund, og medlem af IOC efterforskes af Fransk politi, og han er ikke den eneste.

  Jeg spørger ofte mig selv hvad i he…v…e HKH, skal fedte sig ind der for. ?

 45. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Lemche
  Du er et skoleeksempel på, hvad der kan komme ud af at give en jævn begavelse – for at sige det pænt – en alt for længerevarende uddannelse. Du har studeret underlige emner så længe, at du mistet enhver tilknytning til det virkelige liv, men en spalte i den blå bog og et ridderkors er heller ikke så ringe, men virker i dit tilfælde lidt overflødig.

  Bloggen her demonstrerer tydeligt, at det er mennesker som dig, der er faldet for den gennemperverterede, antikommunistiske amerikanske propaganda, der kræver Rusland udelukket. For dem er det eneste, der betyder noget den tvivlsomme kendsgerning, at russerne er kommunister.

  Det har de sandsynligvis aldrig været. Hvis de havde det, ville Sovjetunionen stadig eksistere. Det stalinistiske diktatur havde absolut intet med kommunisme at skaffe. Det spiller ingen rolle for USA, der har brug for den trussel, de har bildt os ind eksisterer. Russere er kommunister eller noget andet, der er værre.

  Det er et fedt, bare det kan begrunde den fortsatte oprustning og Nato, der er betingelsen for, at USA kan overleve som stat. Uden ydre trusler – påståede og troede, ville amerikanerne begynde at slås indbyrdes. De er allerede godt i gang.

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  JØRGEN VILLY MADSEN – 16. MAJ 2016 21:32: Ridder 1 grad, please, desuden HJV fortjensttegn og 25-årsmærke. Og hvad så?

  Nu forlyder det, at Rusland simpelthen vil sige undskyld for hele miseren og derved håber, at de kommer med alligevel. De gør de nok, men de slipper ikke for ydmygelsen, og hvor må din herre og mester hade det.

  Alt det andet er gammelkommunistisk pladder. Sovjetunionen har været død i 25 år. Få dig dog et liv.

 47. Af Poul. A Mortensen

  -

  JENS CHRISTIAN BISGAARD
  “For at gøre det helt klart, så mener jeg at det er meget kritisabelt med organiseret doping udført af forbund, stater. Herunder også den Danske stat, USA etc.
  Men i dette tilfælde er det den Russiske stat, der er involveret.”
  Som du selv skriver er det kritisabelt med organiseret doping udført af forbund,staten. Jammen så er det da også ligegyldigt hvem der giver injektionen…..
  Alle er involveret når det kommer til brug af doping.
  Måske ikke lige i Danmark hvor naturligvis ingen bruger doping.. Hvem satte spørgsmålstegn ved Bjarne Riis da han kørte lodret op ad en 45grader væg???? 🙂 overdrivelse fremmer forståelsen..
  Vi er enig i, at doping ikke høre hjemme i sportens verden…

  Hr Lemche Jeg er hverken ansat i Rusland, af Rusland eller hvad du må tro om andre mennesker du ikke kender.. Må din gud være med dig for vi tror åbenbart ikke på den samme.

 48. Af jens christian Bisgaard

  -

  Til Jørgen Willy Madsen, du er et skoleeksempel på, hvad der kommer ud af at give en dårlig begavelse for meget plads i avisen.

  Din analyse er helt forkert. Jeg har kontakt til en del russere bosiddende her i landet. De siger følgende : Putin fører en aggressiv udenrigspolitik for at fremkalde et billede af en ydre fjende. Formålet med det er, at skabe indre sammenhold og dermed fjerne fokus fra Rusland’s virkelige problem, dårlig økonomisk udvikling.
  Som en meget velbegavet russisk kvinde bosiddende i Danmark har sagt til mig : Jamen, de kan jo ikke en gang producere en ordentlig bil. Omtalte kvinde er uddannet fra Moskva Universitet i engelsk og tysk, i Danmark er hun beskæftiget med at undervise danske børn med sprogproblemer i dansk. Det er meget godt gået af en udlænding, som kom til Danmark, da hun var 25. Der er mange velbegavede russere, der har svært ved at se en fremtid for deres land under Putin’s ledelse.
  Putin er dybest set ikke interesseret i en konflikt med NATO, det ved han godt bliver mindre fornøjeligt, men en fjende har han brug for. Hvis man tager ud på landet og i provinsen i Rusland, så oplever man fattigdom, som ikke er rar at være vidne til.
  Mange Russere er begyndt at tale om tiden efter Putin, de har indset at han kun bringer fattigdom til den almindelige befolkning, hvorimod kredsen omkring Putin er meget velhavende.
  Putin prøver i al sin enkelthed bare at fastholde magten.
  Uanset hvem Putin har kontakt til Finner, Svenskere, Ukrainere, Tyrkere, o.s.v. så ender det med en politisk konflikt. Den almindelige Russer er begyndt at forstå, at han ikke bringer fred, ro og velstand til landet. Konflikter gør ikke et land rigt, men det gør derimod målrettet økonomisk udvikling, samarbejde og samhandel.

Kommentarer er lukket.